Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 942

“Джелем , джелем , лунгоне дроменса,

Маладилем бахтале роменса”.

Вярно е. Пътувайки по дългите пътища можеш да срешнеш всякакви хора. В това число щастливи цигани. Успяли, доволни от съдбата си. Затова не бива да се говори изобщо за цигани. По-правилно е да се говори за различни съдби, предизвикани от различни обстоятелства – било обективни, било субективни, било двете заедно. Затова обаче е нужно да си извървял много пътища, да си преплувал много морета, да си обръщал много пъти главата си, за да не видиш страданията, за да може, както е в известната песен на Боб Дилън, да чуеш отговора, носен от вятъра. Или да го усетиш в музиката на Ибро Лолов. Да разбереш точно каква е заплахата от бежанската вълна към Европа.

Преди години, за строителство на голям обект в държава от района на централна Африка, някогашното обединение „Техноекспортстрой“ изпраща строители. Голяма част от тях никога не са излизали извън България. Когато слизат на летището и виждат черни хора, един от тях пита ръководителя на групата: „Това ли са им циганите?“. Ръководителят обяснява, че това е местното население. Удивлението на нашия човек завършва с обясняващо ситуацията възклицание: „Господи, а колко ли са им черни циганите!“ Простичко и лесно е: ако е циганин, то трябва да е по-черен от местното население.

Както става, обаче, почти винаги простичките и лесните обяснения и решения, далеч не са верните, а още по-малко - правилните.

ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ ИМА ТАКОВА УСТРОЙСТВО В САМОЛЕТИТЕ. ЗАДАВАШ МУ ПАРАМЕТРИ НА ПОЛЕТА И МОЖЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С НЕЩО ПО-ДРУГО.

ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ АВТОПИЛОТА Е НЕЩО КАТО ЗАМЕСТНИК НА ЛИПСВАЩОТО ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО. ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ, 45 ГОДИНИ ЛЕТЯХМЕ НА АВТОПИЛОТ И СЛЕД КАТО НИ ПРИЗЕМИХА ПРИНУДИТЕЛНО СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ СМЕ 45 ГОДИНИ НАЗАД И ОЩЕ ТОЛКОВА ВСТРАНИ. РАЗБИРА СЕ, ОБВИНИХМЕ СЪВЕТСКИЯ МОДЕЛ АВТОПИЛОТ. ОТ 24 ГОДИНИ ПАК ЛЕТИМ, ПАРАМЕТРИТЕ СА ЯСНИ: ВАЛУТЕН БОРД, НАТО, ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. ПРОВЕРЕНА РАБОТА, НЯМА ГРЕШКА. И КАКВО?...НИКАКЪВ ЛЪЧ НАДЕЖДА. НИКАКЪВ ЛЪЧ СВЕТЛИНА. ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРИЗЕМЯВАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ПАК НЕ СМЕ ТАМ КЪДЕТО ИСКАМЕ ДА СТИГНЕМ. ДОБРЕ, ЧЕ ПОНЕ ПОКОЛЕНИЯТА СЕ СМЕНЯТ ИНАЧЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ САМОЛЕТА МАЙ СИ СТОИ НА ПИСТАТА И ДАЖЕ МАЛКО ВСТРАНИ ОТ НЕЯ, ЩЕШЕ ДА Е ПЪЛНО.

Когато човек слуша безкрайния поток от безсмислици, често се пита: какво става? Слушаш бивш депутат от доскоро управлявалата партия, който с невероятна увереност убеждава, че българския народ е беден, но не достатъчно, благодарение на успешното управление на ГЕРБ. Кризата в икономиката, в здравеопазването, в социалната сфера, контрабандата на цигари и алкохол, данъчните измами, корупцията, битовата престъпност и така нататък, всичко това щяло да бъде още по-страшно, ако не били адекватните действия на Борисов, Дянков, Цветанов, Найденов и многото министри на здравеопазването. Сякаш може да се говори за политическа и управленческа адекватност, при условие, че страната ни е докарана до жалкото и унизително състояние на мизерия и липса на перспектива.

Събитията в България през последните дни нямат аналог от близкото минало. Колкото и да си приличат с тези след 10-ти ноември 1989 година и другите през 1996 година. Сегашните събития носят в себе си манталитета на европейския гражданин и повече приличат на събитията в Гърция и Испания. Те пораждат основателно чувство за оптимизъм относно бъдещето развитие на страната ни като място за достоен живот и социална справедливост. За окончателния край на този толкова дълъг преход към модерно гражданско общество .

Цяла Българя кънти от оставката на ГЕРБ! Изведнъж протестите се превърнаха в кошмар за управляващите.

Copyright © 2019 Граждански форум. Всички права запазени.
Created by Optimall Solutions